مـسـجـدسـلـیـمـان

مـسـجـدسـلـیـمـان

عکسهایی از مسجدسلیمان، شهر اولین های شیرین و تلخ
مـسـجـدسـلـیـمـان

مـسـجـدسـلـیـمـان

عکسهایی از مسجدسلیمان، شهر اولین های شیرین و تلخ

پلهای مسجدسلیمان

  با یاد و نام خدا

  پل های مسجدسلیمان

   

  از زمان به وجود آمدن  مسجدسلیمان به علت شرایط جغرافیایی و پستی و بلندیهای  این شهر، پلهای متعددی در نقاط مختلف آن ساخته شده و یا می شود. این پلها در گذشته توسط شرکت نفت ساخته شده است. به این نکته توجه داشته باشید که پلها را به ترتیب از غرب به شرق توضیح داده و دیگر اینکه در مسجدسلیمان پل ها بیشتر به نام محلات نزدیک آنها نامگذاری شده اند.

  این مطلب را قبلا روی وبلاگ دیگرم به نام  مسجدسلیمان شهر اولین های شیرین و تلخ  قرار داده بودم اما از آنجا که عکس پلهای مسجدسلیمان را روی این وبلاگم در بلاگ اسکای گذاشته بودم، این بار مطلب را که کاملتر هم شده در دنبال آورده ام.

  پل بین چهاربیشه و نفتک :

  این پل با اسکلت فلزی بین چهاربیشه و نفتک قرار دارد و ...... 

 

                                                                        به ادامه ی مطلب .... 

  با یاد و نام خدا

  پل های مسجدسلیمان

   

  از زمان به وجود آمدن  مسجدسلیمان به علت شرایط جغرافیایی و پستی و بلندیهای  این شهر، پلهای متعددی در نقاط مختلف آن ساخته شده و یا می شود. این پلها در گذشته توسط شرکت نفت ساخته شده است. به این نکته توجه داشته باشید که پلها را به ترتیب از غرب به شرق توضیح داده و دیگر اینکه در مسجدسلیمان پل ها بیشتر به نام محلات نزدیک آنها نامگذاری شده اند.

  این مطلب را قبلا روی وبلاگ دیگرم به آدرس  www.mi-s.blogfa.com   قرار داده بودم اما از آنجا که عکس پلهای مسجدسلیمان را روی این وبلاگم در بلاگ اسکای گذاشته بودم، این بار مطلب را که کاملتر هم شده در دنبال آورده ام.

  پل بین چهاربیشه و نفتک :

  این پل با اسکلت فلزی بین چهاربیشه و نفتک قرار دارد و قبل از احداث جاده ی جدید تنها مسیر ارتباطی بین شهر و نفتک و در حقیقت تنها مسیر خروجی شهر به سمت اهواز بوده است.

  پل سینا :

   این پل نام خود را از دبیرستان همجوار خود یعنی دبیرستان سینا گرفته است. این پل، فلزی، یک طرفه و یک پیاده رو در کنار آن وجود دارد که با مهار فلزی از قسمت ماشین رو جدا می شده است. این پل از نخستین و مهمترین پل های ساخته شده در مسجدسلیمان است که  بخش غربی شهر را که تاسیسات و کارگاههای مهم شرکت نفت و نیز فرودگاه شهر در آن قراردارند، با مرکز شهر مرتبط می کرده و تا چندی پیش نیز، یکی از دو مسیر ارتباطی ساکنین منطقه ی غربی مسجد سلیمان یعنی  کولر شاب، سرمسجد و چهار بیشه  با مرکز شهر از طریق همین پل بوده است.

  پل جدیدی  که احداث آن در کنار پل سینا  آغاز شده بود،  در اواخر بهمن ماه امسال یعنی سال 1386 به بهره برداری رسید و مشکل ترافیک در این قسمت را مرتفع ساخت.

  پل نفر رو نزدیک پل سینا :

  کمی بالاتر از پل سینا، شرکت نفت یک پل معلق نفررو با مهار کابلی ساخته است که به خاطر لرزش  پل به هنگام عبور از روی آن، در زبان مردم محلی پل دک دکو نامیده می شد ( دک  با فتحه ی حرف  دال  به معنای لرزیدن است ). این پل مورد استفاده ی کارکنان شرکت نفت، ساکنان محلی و نیز ازراههای ارتباطی منازل مسکونی چشمه علی با جاده ی چهاربیشه به نمره یک  بوده است. این پل یک بار به طور کامل بازسازی گردیده و در چندین نوبت هم توسط ارتش تعمیراتی برروی آن انجام گردیده است و شکل فعلی آن با گذشته تفاوت زیادی دارد.

  پل نفررو کنار دبیرستان ارتش ( لین هندیهای سابق ) :

  ارتباط کوتاهتر بین بازار چشمه علی و محلات دیگرمانند انبار خوراکی و ریل وی را برقرار می کند. این پل فلزی است که در سالهای اخیر هم بازسازی شده است  و هنوز هم مورد استفاده است.

  پل ماشین رو محله ی حسین قصاب ( مال موری ها ):

  ارتباط محله ی حسین قصاب با بازار چشمه علی و دیگر محلات شهر از طریق آب نمایی بود که در روزهای بارانی به علت بالا آمدن آب، ارتباط عملا غیرممکن بود و خطرات زیادی هم داشت. پس از سالها که از عمر این آب نما می گذشت، یک پل ماشین رو کوچک و دارای یک دهانه به جای آن ساخته شده است که دارای بخش پیاده رو نیز هست و به این ترتیب مشکل تردد اهالی هم حل گردیده است. 

  پل نفررو مال جونکی :

  بر روی دره ی پایین ایستگاه کوی شهید موسوی قرار دارد و قبلا تنها راه ارتباطی مال جونکی با جاده ی نمره یک و در نتیجه با تمام شهر بوده است.

  پل ماشین رو مال جونکی :

  در سالهای اخیر احداث شده و ارتباط این محله را با شهر برقرار کرده است.

  پل هشت بنگله ( نزدیک چاههای اف تری ) :

  بر فراز دره  ی پایین هشت بنگله، پلی توسط شرکت نفت ساخته شده است. این پل از نوع فلزی ویک طرفه  ودارای پیاده رو در یک سمت است. در طرح های پل سازی مسجدسلیمان یکی هم احداث پل جدیدی در کنار پل قدیمی هشت بنگله است که کار آن آغاز شده است. توضیح اینکه این پل جدید در سال 1391 تکمیل و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

  پل مالکریم به سمت تمبی :

  مالکریم نام یکی از مناطق مسکونی مسجدسلیمان است که بر روی تپه ای  مقابل اداره ی مرکزی شرکت نفت قرار دارد. در گذشته در این منطقه برای کارکنان  شرکت منازل مسکونی  ایجاد شده بود. این محله همچنین توسط یک جاده ی آسفالته با جاده ی منتهی به کارخانه ی برق تمبی و دروازه ی جنوبی شهر، مرتبط است  که کماکان نیز یگانه راه ارتباطی موجود در منطقه ی مورد نظر است. در مسیر این جاده پل ها و آب نماهایی ساخته شده  که مهمترین آنها پل مالکریم است. این پل  یک طرفه از پل های بسیار قدیمی مسجدسلیمان است. یکی از پل‌های راه آهن قدیمی مسجدسلیمان نیز در کنار آن دیده می شود.

  پل مالکریم  به اداره ی مرکزی ( پل قدیمی ):

  این پل با سازه ی فلزی و پیچ ومهره ای، یک طرفه و شبیه پل ماشین رو تمبی بود. چندین سال قبل براثرسیلاب زمستانی تخریب و پل جدیدی کمی بالاتر از پل قبلی احداث شد. پل جدید دوطرفه است.

  پل نفر رو کنار اداره ی مرکزی به مالکریم :

  این پل جهت ارتباط نفررو منطقه ی مالکریم با اداره ی مرکزی شرکت نفت و نمره یک، بر فراز دره ای که در کنار ساختمان اداره ی مرکزی  شرکت نفت قرار دارد تعبیه شده است. حدود چهل متر طول و دو متر عرض دارد و دارای نرده هایی به بلندی یک متر در هر دو طرف است.

  پل نفر رو اسکاچ کرسنت :

  ارتباط منطقه ی اسکاچ کرسنت با سایر نقاط شهر  تنها از طریق جاده ی هشت بنگله که قبلا ذکر آن رفت انجام می شد. با توجه به نیازبه وجود راه نفر رو برای این محله، شرکت نفت اقدام به احداث یک پل فلزی نمود. این پل که عرض کامل دره ی بین کوی مهدی ( اسکاچ کرسنت ) و خیابان اصلی شهر را طی می کند، علاوه بر رفت و آمد خانواده های کارکنان شرکت نفت، نقش مهمی در ایاب و ذهاب عموم مردم در این منطقه از شهر ایفا می کند.

  پل ماشین رو اسکاچ کرسنت :

  چند سال قبل ساخت این پل آغاز شد و تنها با احداث دو ستون نیمه تمام،  نیمه کاره رها شده است.

  خوشبختانه این پل در سال 1390 به بهره برداری رسید و امروزه ارتباط بین محله ی اسکاچ کرسنت ( المهدی ) با دیگر نقاط شهر از این مسیر صورت می گیرد.   

  پل پانسیون خیام :

  پانسیون خیام یکی از مناطق مسکونی مختص کارکنان شرکت نفت مسجدسلیمان است. این محله به وسیله ی حصار فلزی ( فنس ) از محله ی سی برنج جداشده بود و جهت ارتباط بهتر این محله با سایر نقاط، شرکت نفت یر روی دره ی عمیق  ورودی محله از سمت شمال، پل یکطرفه ی ماشین روی احداث کرده است. دروازه ی ورودی با ارتفاع کوتاه  از عبور و مرور ماشین ها ی سنگین از روی آن جلوگیری می کند. این پل نیز ازپل های  قدیمی  ساخته شده توسط شرکت نفت در مناطق نفت خیز جنوب است و کماکان هم علیرغم گذشت سالیان دراز، مورد استفاده ی  مردم  این منطقه از مسجدسلیمان است. توضیح اینکه ورودی دوطرف این پل را به شکلی محصور کرده اند که تنها عابرین پیاده می توانند از روی آن عبور کنند.

  پل نفتون :

  این پل در مسیر جاده ی اصلی شهر به نمره یک، بین فلکه ی نفتون و باغ ملی قرار دارد و به علت نزدیکی به نفتون به این نام معروف شده است. این پل در گذشته ی دور در حقیقت آب نمایی بوده که در عمق دره ساخته شده بوده است. همانگونه که در مطلب  مسجدسلیمان نگاهی به گذشته و حال نقل شد، همگان حق عبور از جاده ی هشت بنگله را نداشتند و تنها مسیر عبور مردم عادی، همین جاده ی اصلی شهربود. یک روز بر حسب اتفاق و هنگام عبور تریلی حامل کارگران از روی آب نمای نزدیک نفتون و شیب شدید جاده، خودرو مذکور دچار حادثه شد و چندنفر کارگر کشته و زخمی شدند. به همین علت دراین محل  پلی ساخته شد که تا چندین سال قبل هم مورد استفاده بود. در زمان احداث بلوار جدید که به سمت مرکز شهر می رود، پل مزبور تخریب و به جای آن پل فعلی ساخته شد.

  پل نفررو بین نفتون و پشت برج :

  از پلهای فلزی قدیمی است که  هنوز هم مورد استفاده می باشد و ارتباط کوتاهتری را بین نفتون و پشت برج به وجود می آورد.

  پل نمره یک:

  نام خود را از چاه شماره یک مسجدسلیمان گرفته است. مهمترین  پلی است که شرکت نفت در مرکز شهر مسجدسلیمان  برروی دره ی عمیقی که عملا مرکز شهر را به دو بخش جدا از هم تبدیل می کند ساخته است. پل نمره یک اولین پل سنگی ساخته شده توسط شرکت نفت در ایران است که در آن از معماری

نظرات 3 + ارسال نظر
مهران فرامرزی یکشنبه 9 آذر 1399 ساعت 14:55

با درود و تشکر از شما ،خیلی خوشحال شدم که مرا به سفری هرچند کوتاه بردید ،با خواندن مطالب من رو به گذشته ای شیرین و با خاطرات آن زمان پیوند زدین بخصوص با نام آقای سارنج که زمانی من افتخار همکلاس بودن با فرزند ایشان در مدرسه شمس داوری در سالهای 52 لغایت 56 را داشتم. و مرحومه مادرم(ایرانپور) نیز در دانشسرای مقدماتی سبزآباد، افتخار همکاری با استاد ارجمند جناب آقای سارنج را داشتند.باشد که همیشه قدرشناس شهرمان باشیم.و من هم بااینکه 40 سال است که در تهران زندگی میکنم خدارو گواه میگیرم لحظه ای نبوده که به مسجدسلیمان فکر نکرده باشم.با آرزوی بهترینها برای شما و تمام مسجدسلیما نیهای عزیزم.

سلام و شب به خیر. سپاس از محبتتان. در مورد علاقه به مسجدسلیمان مانند هم فکر می کنیم. شاد و سربلند باشید

همشهری شنبه 26 مرداد 1392 ساعت 23:42 http://mis38.mihanblog.com

سلام
با اجازه قصددارم از عکسهایت استفاده کنم
پل علی خراط پایینتر از دبیرستان داریوش محمدی
پل دره شوشتریها که بازار را به کلگه متصل می کرد
پل زیر پشتکوه که 25 شهریور را به کلگه وصل می کرد
پل پیاده رو لین پاسبانها
پل نمره هشت که به طرف بی بیان می رود
پل ایستگاه برق تمبی
پل تمبی
پل نمره چهل بین دبیرستان 25 شهریور سابق و استادیوم
پل کمی لب نرسیده به هنرستان
پل بیمارستان شرکت نفت به بهداشت نرسیده به قبرستان مجسمه
پل پیاده رو پشت بازار

سلام ممنونم که به وبلاگم سرزده و پیام گذاشتید. مطالب وبلاگ برای استفاده است و خوشحالم که کار من جایی هم به کار آمده است. برایتان آرزوی موفقیت دارم. باز هم سربزن و اگر عکسی داری برایم بفرستی ممنون می شوم. با سپاس[گل]

رها جمعه 25 مرداد 1392 ساعت 11:50 http://s2a.ir

سلام دوست خوبم
وب قشنگی داری
خوشحال میشم به وب من هم سر بزنی
میتونی برای وبلاگت آدرس جدید ثبت کنی
http://s2a.ir

سلام ممنون که به وبلاگم سرزده و پیام گذاشتید. امیدوارم ارتباطتان مداوم باشد. با تشکر[گل]

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد